No data was retrieved for https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=select+%2A+from+weather.forecast+where+woeid%3D731260&format=xml&u=cExtreme hitte van: 12-08-2020 16:00 tot: 14-08-2020 16:00 waarschuwing voor: Extreme hitte niveau: Geel info button

Laatste Nieuws

UPDATE 3-3-2018

Het einde van de vorstperiode is in zicht. Na het weekend wordt het vaarverbod opgeheven en start Wetterskip Fryslân voorzichtig met de bemaling van de polders. Dit hebben de Friese partners: Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, de Friesche IJsbond, Rijkswaterstaat en Piet Paulusma, gezamenlijk besloten.

UPDATE 1-3-2018

Met een minimum temperatuur afgelopen nacht van -7, is de ijslaag op sloten en vaarten weer een flink stuk aangegroeid. Op veel plaatsen kan geschaatst worden. Let daarbij wel goed op uw veiligheid. Bij twijfel niet doen. Helaas zijn de verwachtingen dat over enkele dagen de temperatuur overdag boven het vriespunt uitkomt. Een Elfstedentocht zit er voor nu dus niet in....

UPDATE 27-2-2018

Met het stilzetten van de gemalen en het in werking stellen van het vaarverbod heeft Fryslân maatregelen getroffen om de ijsaangroei te bevorderen. Het is nu afwachten wat de winter doet, maar schaatsen op natuurijs kan op dit moment absoluut nog niet.

UPDATE 25-2-2018

Wetterskip Fryslân heeft sinds gisteren ongeveer 200 poldergemalen uitgezet om de ijsaangroei te bevorderen. Wetterskip Fryslân gaat ook vandaag nog door met het uitzetten van poldergemalen om het water tot stilstand te laten komen. Op die manier bevordert het waterschap de ijsaangroei.

Vanaf zondag 25 februari worden er 6 ijsdagen op rij verwacht. De verwachting is dat er zeker op de ijsbanen en op ondiepe plassen geschaatst kan worden. Vanwege de sterke wind is het onzeker of er op de grote meren en kanalen genoeg ijs komt om daar aan het einde van volgende week veilig te kunnen schaatsen.

UPDATE 24-2-2018

In het belang van een voorspoedige ijsaangroei hebben de Friese partners (Provincie, waterschap en ijsbond) de krachten gebundeld. Wetterskip Fryslân zet vanaf nu de meeste gemalen stil. Daarnaast worden de sluisjes bij het gebied de Lege Wâlden gesloten. De provincie komt met een vaarverbod. Zo komt het water in de Friese kanalen, vaarten en vaarwegen tot rust, waardoor de kans op ijsaangroei toeneemt.


Ik houd u op de hoogte en hoop u nog vaak terug te mogen zien op weerstation-lemmer.nl!

Groet, Theo