No data was retrieved for https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=select+%2A+from+weather.forecast+where+woeid%3D731260&format=xml&u=cMededelingen

Afgelopen maanden is mijn joomla website meerdere malen doelwit geweest van hackers. Deze hackers misbruikten mijn website om grote aantallen spam emals te verzenden. Helaas kon ik de hack pogingen niet altijd op tijd stoppen. De laatste keer is er zoveel spam verzonden dat ik de domeinnaam dreigde kwijt te raken door ingrijpen van de hosting. ik heb daarom een drastisch besluit moeten nemen en de complete website off-line moeten halen. Het blijkt dat joomla een erg onveilig cms systeem is en daardoor veelvuldig een doelwit van hackers. Om deze reden ben ik overgegaan naar een compleet nieuw script wat een stuk veiliger is en bovendien voor mij makkelijker om te onderhouden. Helaas is door deze overgang er wel heel veel informatie van de oude website verloren gegaan.

Naast het probleem met de hackers ging er ook aan deze kant nogal wat hardware stuk. De weerpc waar alle software op draait ging stuk en ook de bodemteperatuur sensoren en de bliksem detectie sensoren zijn stuk. Ik ben helaas niet in staat om op korte termijn investeringen te doen in de hardware. Ik zal daarvoor moeten sparen.

De afgelopen maanden ontbrak het mij aan zin om iets met de website te doen. Hierdoor werd alleen de standaard informatie, gegenereerd door dit script, weergegeven. Ik baalde enorm dat mijn werk van de afgelopen jaren verloren was gegaan en het ontbreken van de juiste harware bezorgde mij ook kopzorgen. Inmiddels draait de software op een geleende laptop zodat de aanlevering van de meetgegevens door kan blijven draaien.

Met de winter in aantocht, kreeg ik toch weer veel zin om de website weer vanaf de grond af aan op te gaan bouwen. Inmiddels ben ik daar mee begonnen. Omdat dit script heel anders werkt dan joomla, gaat er wel veel tijd inzitten om alle informatie weer online te krijgen. Zo moet ik al mijn eigen geschreven script helemaal opnieuw gaan maken. Het opnieuw opbouwen van de webiste zal dus stukje bij beetje gaan. Ook ben ik aan het sparen om de hardware te kunnen vervangen zodat ook de bodemtemperatuur en de bliksemdetectie weer gaan werken. Maar eerst moet er een nieuwe weerpc komen.

Ik ben ook bezig om te kijken of het mogelijk is om de oude gegevens van de elfstedentocht te kunnen reproduceren. Het zou erg jammer zijn als die gegevens definitief verloren gegaan zijn. In ieder geval komt er weer een mooie rubriek op de website over en voor de elfstedentocht!!!

Ik houd u op de hoogte en vraag uw begrip voor het ongemak en hoop u nog vaak terug te mogen zien op weerstation-lemmer.nl!

Groet, Theo